Tuintrends 12
Nov

Tuintrends


Wat zijn eigenlijk tuintrends? Is een tuin aan mode onderhevig?

Vroeger was de tuin niet meer dan een stukje groen om de woning heen en was de tuin niet echt het visitekaartje van de  woning.
Tegenwoordig wordt de buitenkamer steeds belangrijker voor ons. Zo zagen we een aantal jaren geleden dat het buiten koken een belangrijk item wordt in de tuin.
De veranda (het overdekte terras) kwam daarbij, kortom het leven wat we in onze huiskamer en keuken al deden gingen we steeds vaker buiten doen. Het gevoel van vrijheid en privacy en het gevoel van dichterbij de natuur zijn ervaren we buiten. De keuze van de materialen is ook steeds groter en luxer geworden.
Kortom de tuin is echt een verlengde van onze woonkamer geworden.

Wat zijn de trends van 2018?

Waterbeheersing 

Het hemelwater afvoeren en op een natuurlijke manier, weer laten infiltreren op eigen grondgebied wordt steeds belangrijker en is in sommige nieuwbouwwijken al verplicht.
Het weerbeeld is ook aan het veranderen, zo zijn er langere en droge periodes en zijn de buien vaak hevig en kort met veel water in zeer korte tijd.
Dus waterbeheersing wordt steeds belangrijker in de tuin van de toekomst.


Vormgeving 

We zien dat de organische vormen weer terug komen, en het gebruik van natuurlijke materialen steeds belangrijker wordt. Zo zijn de bekende 60x60 terras tegels de meeste gebruikte varianten, maar zien we nu toch wel dat de langwerpige tegels hun opmars aan het maken zijn.
De keramisch tegels worden ook steeds meer verwekt in de tuin en zijn ook erg duurzaam.

Groene tuin

We zien ook dat de tuinen steeds groener worden en dat de dicht betegelde tuinen gelukkig steeds meer verdwijnen.
Onze eigen groene oase, het wordt steeds belangrijker voor ons en zo krijgen we de natuur steeds dichter bij huis.
Ondek wat groen met u kan doen!
 

Recent opgeleverd


Afgelopen periode hebben wij weer een mooie tuin tot bloei mogen laten komen. Zelfs voor ons was de aanleg van deze tuin geen allerdaagse klus. Van begin tot eind gerealiseerd m.b.v. groot materieel. De oude kleigrond over het huis afgevoerd en de nieuwe materialen op dezelfde wijze aangevoerd. We zijn erg trots op het eindresultaat!

Benieuwd naar onze andere projecten?
Bekijk al onze projecten
Menu Instagram