Regen,regen  wanneer krijgen we weer regen 1
Jul

Regen,regen wanneer krijgen we weer regen


Het is alweer een hele tijd geleden dat we een beetje regen hebben gehad. Aanhoudende droogte en overvloedige hoosbuien zijn een steeds groter wordend probleem.
Dat het klimaat drastisch aan het veranderen is wordt steeds duidelijker zichtbaar. We geven vaak de gemeente de schuld van dat het riool het overvloedige water niet aankan en dat we in de extreme gevallen natte voeten hebben. Het is een probleem van ons allemaal en hoe kunnen we het gezamenlijk aanpakken.

Tegel eruit en plant erin
Het merendeel van onze tuinen zijn voor het grootste gedeelte dicht bestraat of helemaal.
Door meer groen te gebruiken krijgen we een prettige omgeving om in te vertoeven, en planten nemen ook beter het water op en wordt het niet via de bestrating naar het riool getransporteerd.

Hemelwaterafvoer van riool afkoppelen
Door hemelwater te bufferen onder de grond kunnen we grote hoeveelheden aan en wordt het riool ontlast. Het water wordt opgevangen in infiltratie kratten  onder de grond en zo kan het langzaam weer aan de bodem worden afgegeven. Het is immers zonde dat schoon hemelwater in ons riool terecht komt wat vervolgens weer door een rioolzuiveringsinstallatie heen moet om weer aan het oppervlaktewater weer terug te geven. Door het langzame afgeven van het opgevangen hemelwater in de kratten heeft uw tuin in de droge periodes het minder moeilijk. In steeds meer gemeentes wordt het gestimuleerd of is het al reeds verplicht. Steeds meer gemeentes geven hier subsidie voor om u financieel te ondersteunen, samen maken we immers het verschil

Handige links
rainproof.nl
lekkerinjetuin.nl
duurzaamthuis.nl


 

Recent opgeleverd


Afgelopen periode hebben wij weer een mooie tuin tot bloei mogen laten komen. Zelfs voor ons was de aanleg van deze tuin geen allerdaagse klus. Van begin tot eind gerealiseerd m.b.v. groot materieel. De oude kleigrond over het huis afgevoerd en de nieuwe materialen op dezelfde wijze aangevoerd. We zijn erg trots op het eindresultaat!

Benieuwd naar onze andere projecten?
Bekijk al onze projecten
Menu Instagram